12/11/17

HoF 008: Hare & Tortoise


Aquesta setmana fem una mica d'arqueologia lúdica al nostre particular HALL OF FAME i afegim el primer SPIEL DES JAHRES (any 1979) de la història d'aquest prestigiosos premis, el joc de curses HARE & TORTOISE (La llebre i la tortuga).


Original del 1973, el joc dissenyat per David Parlett ens porta la clàssica cursa entre la llebre i la tortuga a un joc de taula on l'atzar desapareix totalment i es substitueix per l'habilitat dels jugadors per administrar la benzina necessària (pastanagues) per arribar a la meta.


Les condicions de victòria forcen als jugadors a fer un ús intel·ligent de les seves cartes: no es pot guanyar la cursa si s'arriba a la meta amb més de deu pastanagues o alguna de les tres cartes d'enciam amb les que s'inicia la partida. Durant el recorregut els enciams i pastanagues es poden fer servir per avançar (o anar enrere si fos necessari) per tant la correcta gestió d'aquests recursos és vital per guanyar la cursa.


Hem volgut afegir-lo al HALL OF FAME per diversos motius tot i que clarament és un joc que ha vist superades les seves mecàniques i estructura des de fa molts anys. Tot i això no es pot negar la seva importància al sector, l'honor de ser el primer SPIEL DES JAHRES i que encara és un joc ideal per inicar els més petits en els jocs de taula de gestió.

DEVIR va reeditar-lo en castellà i el trobareu encara al seu catàleg.


HARE & TORTOISE (La llebre i la tortuga), 1973
David Parlett
de 2 a 6 jugadors
45 minuts
a partir de 8 anys

-----------------------------------------------------


Cada dijous a les 22h
Ràdio Arenys
91.2FM
Podcast: iVoox i iTunes

horaludica@radioarenys.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Contacta!

Beauty

SoraBook

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum rhoncus vehicula tortor, vel cursus elit. Donec nec nisl felis. Pellentesque ultrices sem sit amet eros interdum, id elementum nisi ermentum.Vestibulum rhoncus vehicula tortor, vel cursus elit. Donec nec nisl felis. Pellentesque ultrices sem sit amet eros interdum, id elementum nisi fermentum.
Comments

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *