HoF 008: Hare & Tortoise


Aquesta setmana fem una mica d'arqueologia lúdica al nostre particular HALL OF FAME i afegim el primer SPIEL DES JAHRES (any 1979) de la història d'aquest prestigiosos premis, el joc de curses HARE & TORTOISE (La llebre i la tortuga).


Original del 1973, el joc dissenyat per David Parlett ens porta la clàssica cursa entre la llebre i la tortuga a un joc de taula on l'atzar desapareix totalment i es substitueix per l'habilitat dels jugadors per administrar la benzina necessària (pastanagues) per arribar a la meta.


Les condicions de victòria forcen als jugadors a fer un ús intel·ligent de les seves cartes: no es pot guanyar la cursa si s'arriba a la meta amb més de deu pastanagues o alguna de les tres cartes d'enciam amb les que s'inicia la partida. Durant el recorregut els enciams i pastanagues es poden fer servir per avançar (o anar enrere si fos necessari) per tant la correcta gestió d'aquests recursos és vital per guanyar la cursa.


Hem volgut afegir-lo al HALL OF FAME per diversos motius tot i que clarament és un joc que ha vist superades les seves mecàniques i estructura des de fa molts anys. Tot i això no es pot negar la seva importància al sector, l'honor de ser el primer SPIEL DES JAHRES i que encara és un joc ideal per inicar els més petits en els jocs de taula de gestió.

DEVIR va reeditar-lo en castellà i el trobareu encara al seu catàleg.


HARE & TORTOISE (La llebre i la tortuga), 1973
David Parlett
de 2 a 6 jugadors
45 minuts
a partir de 8 anys

-----------------------------------------------------


Cada dijous a les 22h
Ràdio Arenys
91.2FM
Podcast: iVoox i iTunes

horaludica@radioarenys.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario

INSTAGRAM

@horaludica